Sverige är fantastiskt

Sverige är fantastiskt

Det blågula luftslottet: Alla är lika, jämställda, lika mycket värda, vi värnar om demokratin.
Alla skall matas med mellanmjölk även om ingen vill ha det. Det upp-och-nedvända landet.
Hen är ansvarig för alla människor utom sig själva, politiker är inte ansvariga för något, inte sina väljare och inte sig själva.

De överst i den blågula hierarkin har förhandlat till sig höga löner, fallskärmsbonus och ansvarsfrihet så att de kan leka fritt med andras pengar, i värsta fall blir konsekvensen, lite mediabrus och sedan en ny position. Landets galjonsfigur är en symbol vars “värde”(läs kostnad) inte får ifrågasättas.

Alla skall tycka lika, annars är man extremist, åsiktsförbud, man får inte prata om problem eller olikheter det kan vara kränkande, alla åsikter skall vara statligt PK-certifierade.

Fyraprocentsspärren för partier är viktig, för att inte för mycket nya tankar skall komma fram, mediabelysningen sker på de stora redan etablerade partierna dvs redan sponsrade via skatt, nytt kan vara farligt.
Detta bibehåller pseudodemokratin, vilket blev tydligt i det sista valresultatet, där valprocessen hölls som gisslan under en lång och utdragen media fars, för att inte 20 % av Sveriges befolkning med farliga åsikter skulle kunna hamna i beslutsposition.
Vad är blockpolitik? Blockerande politik?

Pensionsåldern ska höjas lite i taget tills den inte finns kvar, det är ändå inga unga som fokuserar på den frågan, vem bryr sig förrän det är för sent? Dvs när de själva är gamla (läs man skall jobba tills man dör).

Landets ekonomi urholkas mer och mer, lösningen är alltid mer pengar, skatter på skatter, koldioxidskatt, kilometerskatt, miljöskatt, bankskatt osv. Symboliskt kan man se det som offermedvetande att ge bort sin energi (pengar) utan att bry sig om vad den används till (mer skatt – mindre skratt).
Varför fokuserar man inte på att landets skall vara så självförsörjande som möjligt, ur alla perspektiv, är inte det hållbarhet, långsiktighet och miljövänligt?

En annan förbjuden fråga, vad betyder integration? Vem skall integreras och till vad? Vad händer med alla papperslösa i samhället? Vilken inverkan har de om de skall vara här “osynligt”?
Vad hände med konsekvensanalys och utvärdering av tidigare beslut innan nya beslut fattas?

Nej, vi flyter vidare och ser vad vi hamnar i den kollektiva törnrosasömnen och ”räddar” världen med att inte köpa plastpåsar, och tänk inte ens tanken på att flyga, ett av de största miljöbrotten 2019, enligt kvällstidningarna, SKAM!.

Det blågula slottet är neutralt, människorna är neutrala och blåögda, de har inte längre något kön, de är snart helt kraftlösa, en stor massa av kollektiva “Hen”, läs kycklingar, insnärjda i fler regler, lagar, rutiner för varje dag som går, även nya sociala och digitala etikettsregler.

Sverige saknar fullständigt en äkta framtidsvision med kraft, riktning och livskvalitet, det är klart att det till slut kommer att göra att folk saknar framtidstro, läs blir passiva och olyckliga.
Borde inte, känslomässig grundtrygghet, självkärlek, självrespekt, självvärde och livskvalitet vara några av de största målen för en frisk och sund kultur?

Systemets ”gräddfolk” gör allt för att systemet inte skall ifrågasättas.
Då kanske människorna inser att de inte behöver styras och kontrolleras längre.
Då kanske de vågar vara kraftfulla, blicka inåt och måla upp sin egen vision om vad som är rätt och fel, och skapar en livsbejakande framtid, där de själva tar ansvar på individnivå, för den värld de vill leva i, vilket skulle bli politikernas mardröm, då de skulle bli arbetslösa och positionsbefriade.

Därför behöver barn tränas tidigt via skolplikt, läs skoltvång, det finns ju inga val för hur inlärningen skall gå till? Vad är det de skall lära sig? Att gå i led, passa tider? bli passivt följande medborgare?
Så fort som möjligt, vilket gör det svårare att ifrågasätta systemet.
Så att de snabbt släpper sina drömmar, kreativitet och skaparkraft, för att anpassa sig till ett patologiskt samhällssystem, där de belönas för anpassning till “yttre” och ytliga belöningssystem.

En skola för alla eller en mental tvångströja för alla, vad hände med självstyrd inlärning, vad hände med tron på barns egen förmåga och vilja till inlärning, det kallas för lek inte lektion, nu får små barn knappt leka längre, utan de skall “mentaliseras” så tidigt som möjligt, vilket till och med har visat sig hämma barns utveckling om det sker för tidigt. Vad hände med rörelseglädje?
Föräldrar tror att de skall lära barnen en massa saker, men ser inte ens vad barnen “försöker” lära oss, de lär oss saker varje dag om vi vågar stanna upp, lyssna och se vad de gör och säger, det kanske behövs mer lek även för “vuxna”.
Vad händer med barnens grundtrygghet om de skall sättas på förskola redan vid ett års ålder? Borde inte det självklara vara att de får den hemma i familjen, innan de sätts i en stor och ev kaotisk barngrupp?

Varför fokuserar vi så mycket på individuella prestationer, läs tävling? Borde inte samarbete vara ett både effektivare och roligare ämne, om vi gemensamt vill skapa en bättre värld?
Vad händer om vi fokuserar på ett passionsbaserat system istället? Hur kommer det påverka folkhälsan och livsglädjen?

Vad händer med barns kreativitet? När de inte längre får fantisera och leka fritt, utan ständigt skall matas med vuxeninformation och ”ständig” mediaunderhållning (entrainement).
Ingen behöver vara uttråkad och ingen behöver tänka själv längre.
Vad hände med balans mellan höger och vänster hjärnhalva? Ni dyrkar vi nästan uteslutande vänster hjärnhalva i vårt samhälle, obalansen blir norm.

Homo roboticus, en miljon blågula lever på antidepressiva, priset för att anpassa sig till dagens ekorrhjul och inte följa sin själ är högt, zombies överallt med halva tiden levandes i digitala världar, den nya tidens sköna och passiviserande verklighetsflykt där man kan leva med sina AI-appar, lyssna på illumi-pop, kolla på nätfest (Netflix), i väntan på transhumanismens genombrott, de flesta märker inte ens av, att framtiden skräddarsys med subtil påverkansinformation via deras egen självvalda mediekonsumtion (entrainement).

I dagens samhälle hyllas “Influencers” oavsett budskap, en modern form av lobbyverksamhet.
SvT är en betydande “influencer”, men det nämns ju aldrig för de säger att de är “neutrala”, tankesmedjor är ofta sponsrade av globala aktörer, ingen information kan vara neutral, all information har en riktning, en tolkning, liksom denna text.

Vad är det för neutralt med att de flesta nyheter kommer från västvärlden och fokuserar på västvärlden? Var ligger nyhetsvinklingen, om en cyklon (tropisk orkan) förstör flera byar på Tahiti så syns inte det i nyheterna, men om en svensk råkar vara där, så blir det en smällkaramell i kvällstidningarna.

Inflationen och värdeminskning av kronan, är ytterligare en stöld av människors livskraft (pengar).
Riktig valuta kanske snarare handlar om vad du väljer att lägga din tid och uppmärksamhet på?

Sysselsättning, vi måste skapa sysselsättning, men hur kan det vara brist på sysselsättning om man vill bygga ett nytt samhälle? Det finns ju hur mycket som helst som kan förbättras. Istället läggs energi på att skapa pseudosysselsättningar som inte tillför landet något mervärde.
När skall vi lära oss att ta till vara hela systemets kreativitet för att lösa nutida och framtida utmaningar. Hur länge skall vi klamra oss fast vid det gamla top-down systemet?

Tidningar ”pratar” gärna och högt om ”Fake News” men det pratas aldrig om ”Make News” (pseudonyheter), dvs meningslösa nyheter om helt oväsentliga saker, som bara har till syfte att ”stjäla” vår uppmärksamhet från viktigare saker, de håller oss ovetande och distraherade.

En annan aspekt som kanske är mer bekymrande är medietystnad och skuggcensur – ”Shadow banning”. Dessa ämnen behandlas sällan eller aldrig, bl a global företagskorruption (multinationell), allvarlig politisk korruption, invandringskonsekvens, landsförräderi, sveriges skuldsituation, organiserad brottslighet, nationell drogproblematik, nanoteknologi, robotiseringskonsekvenser, 5G-risker, super-AI (ASI)-risker, ”deep state”-problematik, väderkontroll, risker med LED-lampor, olika former av lobbyverksamhet, teknikberoende, akustiska föroreningar, summationseffekter av EMF (elektromagnetiska fält) på biologiska system, pirate bay, osv.

Varför pratas det inte om ekonomiska krig, t ex mellan globala handelsvalutor? Det är ju något som verkligen påverkar alla människor på planeten.

Kärnkraft, nu lobbas det igen, hade vi inte redan röstat om det?
Hur kan man säga att det är billigt när man inte räknar in kostnaden för tusentals år av slutförvaring och globala kostnader för kärnkraftsolyckor. Ja men det behövs el till alla elbilar, vore det inte bättre att minska elkonsumtionen på andra håll t ex konvertering till självförsörjande hus och bostäder.

Vi tvångsmatas också ständigt med ryssrädsla, vilket verkar helt absurt. Det är ju USA som är inne och stökar i en massa länder runt om i världen och vem har flest militärbaser utanför sitt land?
Är det för att motivera mer pengar till ”försvaret”, vem är egentligen fienden? Om vi har en inre fiende hur hjälper det då?

Varför var Sverige inblandat i kriget i Afghanistan? Varför gick USA in när produktionen av opium var som lägst pga talibaner? Hur har opiumproduktionen utvecklats i Afghanistan? Läs ”Black budget”.
Who are the good guys?

Visst är Sverige fantastiskt, det kanske är just den “bilden” som gör det så svårt att ifrågasätta dagens system, vi är ju ändå bättre än alla andra länder, fast det kan man ju inte säga högt, men tänka kan man, än så länge, utan risk för konsekvenser?

När skall människor vakna, till att det är val just nu, varje dag, på individnivå, vilken väg, vilken värld vi skall leva i, att inte välja betyder antagligen att vi bara flyter vidare med vårt knapptryckarliv i YouTubes värld medan robotar, deep state-storspelare och AI-gudar får härja fritt med att designa vår framtid…

Kan vi som ett kollektiv släppa/offra vårt offermedvetande, trots tusentals år med programmering av gudar och diverse trossystem.

En ny riktning, en ny vision, ett öppet hjärta kan ändra ALLT.
Våga stanna upp blicka inåt, se ljus och mörker, omfamna, förena himmel och jord, förena maskulint och feminint, ta fram vilja och kraft, släpp rädslan för att leva och leka, här och nu, skapa fritt!
Våga mötas utan masker och digitala filter, de en ny värld födas. Time to act!

OBS: Ovanstående är ingen forskningsrapport, det är snarare ett komplement till hur man kan se på Sverige i vår tid, och ett uttryck för en frustration av vår närliggande framtidsinriktning.
Självklart finns det mycket annat att se och jag hoppas att ni som läser detta, ser ännu fler saker, som kan förtydliga och undvika kollektiv inkompetens när det gäller att ta hand om oss själva, landet, planeten Jorden och resten av solsystemet.

Rapa Nui

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *